Des de fa anys, els skaters d'Alp han d'utilitzar aquesta petita rampa per practicar els seus trucs amb el monopatí. D'altres la fan servir per rodar amb el patinet o amb els patins de rodes. Com que cada vegada hi ha més aficionats a aquests esports extrems i tenint en compte que des de fa anys s'espera l'ampliació d'aquesta instal·lació, l'ajuntament d'Alp ha decidit construir un nou skatepark. Aquest s'ubicarà al costat de la rampa existent, al parc de davant de l'escola. Serà d'uns 700m2 on veïns i veïnes, segons residents i visitants, podran millorar la seva habilitat sobre rodes.

Tot i que en un principi, el consistori va estudiar la possibilitat de fer un Pump Track, que és un circuit amb salts i peralts, i una bowl, finalment ha optat per fer només aquest segon element, és a dir, una zona de formigó sota el nivell de terra amb inclinacions on poder practicar les diferents modalitats.
Des de l'ajuntament confien en que el nou skatepark esdevingui un referent a la comarca i que el puguin utilitzar infants, joves i no tant joves.

La construcció del nou skatepark tindrà un cost aproximat de 150.000 euros, dels quals uns 80.000 euros els finançarà la Generalitat a través del Pla Únic d'Obres i Serveis.
La previsió amb que treballa l'equip de govern és que els treballs comencin aquest mateix any.

Parlen al vídeo: IGOR ROIG, REGIDOR AJUNTAMENT D'ALP