El Pirineu continua reclamant al Govern mesures específiques per aquest territori per frenar la pandèmia de la covid-19. Representants d’ajuntaments i consells comarcals s’han tornat a reunir aquest dijous de forma telemàtica per fer arribar les seves demandes a la Generalitat. Entre aquestes hi la possibilitat de crear una mena de “corredor blanc” per permetre l’accés a les estacions d’esquí o la reobertura del comerç no essencial els caps de setmana, així com deixar que la restauració pugui servir sopars. El Procicat, però, no ha atès cap d'aquestes demandes i ha prorrogat la majoria de les restriccions fins a final de mes. Des del territori lamenten que no es tingui en compte la realitat del Pirineu i asseguren que continuaran reclamant un tracte específic.

Des de l'ajuntament de Puigcerdà han remarcat que el Pirineu és un lloc amb poca densitat de població i que, per tant, no hi hauria problemes de massificació als comerços com pot passar a grans ciutats. També, en el cas de Cerdanya, s'ha reiterat la necessitat de permetre la mobilitat entre l'Alta i la Baixa Cerdanya, per les seves relacions socials i econòmiques.
Pel que fa al 'corredor blanc', de moment han demanat que s'estudii aquesta possibilitat i que es faci amb celeritat, ja que la temporada es troba a les acaballes.

Per altra banda, el món local pirinenc coincideixen en la necessitat que els sectors afectats per les restriccions de mobilitat derivades de l’evolució de la pandèmia tinguin accés a més ajuts i indemnitzacions. 

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ