L'Escola Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya té cinc grups i 10 mestres confinats. Concretament, els nens i nenes de les classes de P3, 2n, 3r, 4rt i 6è de Primària estan aïllats a casa per haver estat en contacte amb algun positiu a l'aula. Això vol dir 82 estudiants dels 145 que hi ha al centre, és a dir, el 57% de l'alumnat està confinat.

Pel que fa als mestres, a més d'aquests 10 professors en aïllament domiciliari, hi ha dues mestres amb permisos especials. Per tant, dels 16 professors que hi ha en plantilla, 12 no poden assistir al seu lloc de feina. Justament aquest dijous el departament d'Educació ha enviat cinc mestres substituts per cobrir les baixes. D'aquesta manera es pot seguir garantint l'atenció dels nens i nenes que estan fent aquests dies la Setmana Blanca i dels que no la fan i assisteixen a l'aula.

Segons ha pogut saber aquest mitjà, aquest divendres al matí es faran proves PCR als infants dels grups confinats al Centre Cívic Escoles Velles de Bellver.

Pel que fa a la resta de centres educatius de la comarca, la situació és força més estable. A l'INS Pere Borrell, amb més de 700 alumnes, ara mateix només hi ha un grup confinat. Recordem que, just abans de les vacances de Nadal, el centre de secundària va viure un episodi complicat, amb 207 alumnes i 15 mestres confinats. Malgrat aquesta situació, Ensenyament no va autoritzar que tots els estudiants fessin classes telemàticament.