Aquests dies de confinament comarcal no s’han notat massa en la generació de moviment econòmic a comarques com l’Alta Ribagorça. Ha estat una demanda altament reivindicada des de les administracions públiques locals i comarcals i des dels veïns i veïnes en general, ja que els desplaçaments diaris entre municipis de la comarca són habituals en zones poc poblades, però no és pas una solució per revitalitzar l’economia. El consell comarcal de l’Alta Ribagorça, i l’Ajuntament de la Vall de Boí, municipi molt turístic, reclamen ajudes directes ràpides.

El confinament comarcal sumat a l’allargament d’una hora al matí i al migdia de l’obertura de bars i restaurants ha fet que poguessin treballar una mica més, però no és suficient.

L’estació d’esquí de Boí Taüll és un dels motors econòmics de l’Alta Ribagorça durant l’hivern, ja que establiments diversos de tota la comarca es beneficien de l’afluència d’esquiadors.

Parlen al vídeo: MARIA JOSÉ ERTA, PRESIDENTA C.C. ALTA RIBAGORÇA - SÒNIA BRUGUERA, ALCALDESSA DE LA VALL DE BOÍ