La Federació Intercomarcal de la CGT a Lleida ha enviat un comunicat on mostra la indignació de les treballadores i treballadors de la residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur amb les condicions laborals que la gestora del centre residencial de gent gran, l’Ajuntament de la Pobla, els ha comunicat que entraran en vigor. Es tracta d’una modificació dels horaris laborals. Segons el comunicat de la CGT, se’ls vol imposar una jornada de 7 dies continuats, de 7.30 hores diàries, treballant 3 caps de setmana al mes, fent formació continuada fora de l’horari laboral, i tenint dèbit d’hores a l’empresa, que pot ser haver de treballar sense cap dia de descans després dels 7 dies prescrits.
Des de l’Ajuntament de la Pobla, el seu alcalde, Marc Baró, ha explicat a Pirineus Televisió que la proposta del nou horari ha estat aprovada per unanimitat per la Junta de Patrons i que tan sols es vol ordenar la jornada laboral. Que s’han estudiat les al·legacions presentades i que una que es podia aplicar, s’ha fet. Es demanava fer torns de matí i tarda amb setmanes alternes i s’ha habilitat un torn rotatiu. També s’ha ampliat la plantilla amb 3 o 4 treballadores més. S’explica que l’any passat la meitat de la plantilla ja es va adequar al nou horari. També que la plantilla farà la formació dins de les 1642 hores anuals laborals.
Aquest divendres hi ha una altra reunió entre personal del centre residencial i l’Ajuntament.