L'ajuntament de la Seu d'Urgell ha engegat una campanya de conscienciació per evitar que els fumadors tirin les burilles a terra. L'acció s'emmarca en el projecte La Seu Neta.

La campanya contempla diverses accions a desenvolupar aquest any: cendrers portàtils, educadors de carrers i cendrers a les portes de bars i restaurants.

El consistori valorarà l'impacte del conjunt de la campanya, i estudiarà si cal sancionar els fumadors que llencin les burilles a terra.
Val a dir que una cinquantena de voluntaris han recollit 100.000 burilles dels carrers de la ciutat durant el 2020.

Una mostra de les burilles recollides s'exhibeixen, durant una setmana al carrer major. La Unió de Botiguers de la Seu d'Urgell n'ha demanat la immediata retirada. Asseguren que es tracta d'una acció antihigiènica, insalubre, antiestètica i destructiva des del punt de vista comercial. En aquesta línia, s'ha expressat el grup de l'oposició. Compromís X La Seu reclama treure les burilles exposades.

Parlen al vídeo: TONI OLM, ACTIVISTA MEDIAMBIENTAL - JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL - NÚRIA TOMÀS, REGIDORA DE MEDI AMBIENT DE LA SEU D'URGELL