Una dotzena de joves de Cerdanya d'entre 16 i 29 anys han finalitzat amb èxit la segona edició del projecte 'Singulars', l'objectiu del qual és reforçar l’ocupabilitat dels nois i noies que en aquest moment no estan treballant ni estudiant. A banda d'orientació, els participants han rebut formació pràctica de diferents oficis, classes de francès i, aquells que vulguin, podran realitzar pràctiques en empreses de la comarca. D'aquesta manera se'ls facilita la seva inserció al món laboral o el retorn al sistema educatiu.

El projecte ofereix als participants la possibilitat de fer 190 hores de formació: entre 20 i 30 hores de pràctiques de cada ofici, 60 hores de francès, i unes 100 hores de pràctiques voluntàries. Algunes de les formacions pràctiques dels oficis les han fet a empreses de la comarca, com ara les de jardineria. En alguns casos, els joves tindran la possibilitat de seguir-hi treballant.

Tot i que no tots els participants que van començar al novembre el projecte l'han acabat, la dotzena de nois i noies que sí ho han fet s'han mostrat satisfets d'haver pogut rebre aquesta formació pràctica. Confien en poder sumar noves aptituds que els permeti accedir ara o més endavant al món laboral.

DECLA 3:
El projecte Singulars està encarat enguany al 'Manteniment i preservació dels espais naturals i l'entorn' i l'impulsa el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Servicio Público de Empleo Estatal, mitjançant el pla de Garantia Juvenil. El programa està cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu.

Parlen al vídeo: JENNIFER VÀZQUEZ, TÈCNICA PROJECTE 'SINGULARS' CC CERDANYA - AGUSTÍN ZAVALETA - NICOLE SOSSA - LISANDRO CABO - MARCO PEDRAZA