L'ajuntament de Prats i Sansor ha arribat a un acord amb el bisbal d'Urgell per adquirir l'edifici de l'antiga rectoria i el terreny del seu entorn, situats juts a tocar de l'església de Sant Serni. Es tracta d'una finca d'uns 750 metres quadrats i tres plantes que des de fa temps està en desús. En aquest nou equipament municipal, l'equip de govern preveu situar-hi un magatzem i també construir-hi habitatges de lloguer social, una demanda molt esperada pels veïns i veïnes.

Des de l'ajuntament han explicat que l'edifici es troba en mal estat i que caldrà valorar si es manté l'estructura o, si bé, cal refer-la tota. No han determinat encara quants pisos s'hi podran construir ni quan podrien començar els treballs d'adequació, tot i que esperen que sigui el més aviat possible.

El projecte també contempla ampliar l'espai que envolta l'antiga rectoria i l'església, tot convertint aquest terreny en una nova zona verda de Prats que doni valor al petit temple.

El preu de compra de l'antiga rectoria ha estat de 135.000 euros, dels quals la Diputació de Lleida n'ha finançat prop de 110.000.

Parlen al vídeo: XAVI PICAS, ALCALDE DE PRATS I SANSOR