Ja han començat les obres d’adequació de la Sala 6 del Museu Cerdà de Puigcerdà, dedicada a la història dels convents medievals al municipi i a explicar com era la vida en el convent de clausura en què actualment s’ubica el museu. Fins el mes de març s’estarà treballant a taller en la producció dels continguts expositius (gràfics, audiovisuals i materials interactius) i també en la fabricació i subministrament del material museogràfic.

A l’abril començarà la instal·lació i el muntatge in situ, i la nova sala es podrà visitar a
partir del maig.

La sala està situada a la planta menys u de l'equipament cultural i completarà la col·lecció permanent del Museu. A la planta baixa ja es pot visitar l’espai dedicat a la casa i la família cerdana, i està en procés la sala sobre la història de Puigcerdà.

El pressupost d’adequació de la sala dedicada als convents és de 141.000 € i els treballs van a càrrec de Grop Exposicions i Museografia. A banda cal sumar-hi la redacció del projecte de museïtzació, que es va encarregar a Stoa Propostes Culturals i Turístiques.

Aquesta inversió es finança amb una aportació de 100.000 € de la Diputació de Girona, una subvenció dels fons europeus FEDER i també amb recursos del propi ajuntament de Puigcerdà.

Per altra banda, l'equip de govern ha explicat que la primera planta del museu, que fins ara acollia exposicions temporals, és on es traslladarà una part del personal de l'ajuntament, un cop comencin els treballs de rehabilitació de l'edifici consistorial. Aquests podrien començar a finals d'aquest any.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ