Tremp habilita en cada votació autocars que arriben dels nuclis del municipi per facilitar l’accés al vot. Alguns veïns i veïnes, com el cas de la Terreta, estan a més d’una hora de cotxe. Enguany però ha estat la primera vegada que tots els autocars han arribat buits i que el vot per correu a la taula de pobles s’ha multiplicat per 5. Precisament l’Ajuntament havia demanat posar una mesa electoral a la Terreta per evitar aquests desplaçaments tan llargs.

A més, Tremp és una de les nombroses poblacions que ha hagut de canviar l’espai de les votacions i ha habilitat el poliesportiu. Un canvi que ha estat ben acollit. No s’han fet cues llargues malgrat les restriccions d’aforament i les mesures de seguretat.

Arreu de l’Alt Pirineu i Aran la jornada electoral es va desenvolupar amb normalitat. A les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell i Cerdanya Junts ha estat a força més votada, mentre que a l’Alta Ribagorça ha guanyat Esquerra i a la Vall d’Aran el PSC.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP