El Consell Comarcal de Cerdanya organitza aquest divendres la segona sessió de la Jornada Energètica que com la primera serà en format virtual. En aquesta ocasió estarà dedicada en les energies vinculades a la biomassa i la geotèrmia.

L’esdeveniment estarà dirigit als ens públics, tècnics i tècniques municipals i empreses sensibles amb la transició energètica, amb l’objectiu d’avançar cap a una transició energètica a través de la sostenibilitat i la resiliència de la comarca. En aquesta línia, la sessió oferirà una diagnosi sobre l’actualitat de la biomassa a la Cerdanya i als entorns de muntanya i informarà de conceptes teòrics i exemples pràctics en geotèrmia, així com els ajuts i projectes subvencionats en temes de bioenergia.
El programa fixa, entre d'altres, les intervencions: ´situació de la biomassa i experiència de xarxa de calor a Cerdanya' a càrrec del director general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Paco Cano; ´Estratègia per promoure l'aprofitament energètic de la biomassa a Catalunya, a càrrec de Laia Sarquella. També comptarà amb la participació de les diputacions de Girona i Lleida.

Actualment pràcticament tots els municipis cerdans disposen de calderes de biomassa per escalfar equipaments públics, com ara escoles o pavellons esportius.

Recordem que el passat 29 de gener va tenir lloc la primera sessió, dedicada a l'energia fotovoltaica.