Aquestes imatges corresponen a la 25a Festa del Trinxat de Puigcerdà, que es va celebrar el 29 de febrer del 2020. Va ser la primera i l'última celebració multitudinària a la comarca d'aquell any, ja que menys de dues setmanes després es decretava l'estat d'alarma per la crisi de la covid-19. A partir de llavors, tot va canviar i es van anar suspenent la majoria de festes i activitats, com el Sant Jordi, la festa de l'estany o la fira del cavall.

Aquest febrer del 2021 Puigcerdà no podrà celebrar la seva cita gastronòmica per excel·lència on, a banda de posar en valor els productes de proximitat, la festa també és un acte social multitudinari i un reclam turístic.

Per mantenir viva la festa, alguns restaurants de la vila oferiran durant aquest mes plats amb ingredients del trinxat, que són la col d'hivern, la patata i la cansalada.

La Festa del Trinxat aplega cada any prop d'un miler de comensals d'arreu de la comarca i d'altres punts de Catalunya. Alguns anys ha comptat amb fora presència política, tot i que darrerament ha mantingut un caire més popular. El sopar l'elabora l'entitat Cuina Pirinenca de Cerdanya i diversos restaurants i els postres van a càrrec de les pastisseries de la comarca.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ