Les obres d'ampliació de la Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà començaran aquest mes, concretament, el proper 22 de febrer. El projecte permetrà guanyar nous espais per activitats socials i culturals al centre de la vila. Així, l'actuació planteja situar la sala infantil i una sala d'actes de petit format on fins ara hi havia el casal d'avis Sant Domènec, al Passeig 10 d'abril.

A més de guanyar nous espais, també es guanyarà en visibilitat, tot i que l’accés a la biblioteca continuarà sent el mateix que ara i només la nova sala polivalent de la planta baixa disposarà d’accés propi per l’edifici de l’Arxiu Comarcal.
Pel que fa a la sala infantil, aquesta tindrà un disseny molt característic que girarà al voltant de la llegenda de la Vella de l’Estany. L'equipament disposarà també d'un nou espai per a videoconferències, que es situarà a l'actual zona infantil.
El projecte d'ampliació de la biblioteca serà possible gràcies a una subvenció de 400.000 euros de la Generalitat. A banda d'aquest ajut, l'ajuntament i la diputació també hi destinaran una partida.
Les obres tenen un termini d’execució de sis mesos, tot i que una bona part estarà estarà enllestida abans de l'estiu. Mentre durin els treballs, l'equipament seguirà obert al públic, tret d'algun moment puntual.

I pel que fa al casal d’Avis, l’equip de govern ja va anunciar l’any 2018 que es traslladaria als baixos de l’edifici del Casino Ceretà, un cop es recuperi la normalitat.

Parlen al vídeo: Mª ÀNGELS TERRONES, DIRECTORA BIBLIOTECA COMTAT DE CERDANYA