Els alumnes de les escoles de Cerdanya han iniciat aquesta setmana les activitats d'esquí que formen part del programa del curs, com ara l'Esport Blanc Escolar o la Setmana Blanca. El Govern ha autoritzat la seva pràctica als estudiants pirinencs, coincidint amb l'entrada en vigor del confinament comarcal.

Una trentena de nens i nenes de 3r i 4t de Primària de l'escola Llums del Nord de Puigcerdà s'ha desplaçat aquest dimarts a l'estació de Guils Fontanera per fer esquí de fons. És la primera de les sis sessions que rebran aquest segon trimestre dins el programa de l'Esport Blanc.

L’objectiu del programa és que els nens i nenes coneguin i practiquin l’esquí alpí, l’esquí de fons i el surf de neu i que aquesta activitat formi part del currículum escolar. Tot i que enguany les restriccions per frenar la covid-19 han fet que les sessions comencessin més tard, des dels centres educatius s'han mostrat satisfets de poder iniciar el programa i han destacat els beneficis que comporta per a l'alumnat deixar les aules i anar a fer activitats a l'aire lliure.

Per a les estacions d'esquí, poder rebre finalment escolars representa una mica d'oxigen, ja que aquesta temporada les restriccions fan difícil activar el sector de la neu. A més, les darreres nevades han deixat un paisatge totalment d'hivern, amb gruixos d'entre 15 i 40 cm de neu a Guils Fontanera.

L'Esport Blanc escolar l'impulsa la Secretaria General de l'Esport i el Departament d'Educació. En total hi participaran uns 270 alumnes de totes les escoles de Cerdanya.

Parlen al vídeo: PEDRO PÉREZ, SECRETARI TÈCNIC CONSELL ESPORTIU CC CERDANYA - ANNA MARTÍNEZ, MESTRA ESCOLA LLUMS DEL NORD PUIGCERDÀ - JOSEP MARTÍNEZ, DIRECTOR GUILS FONTANERA