Finalment, la Generalitat ha flexibilitzat la restricció de mobilitat transfronterera. Amb l'entrada en vigor del confinament comarcal, aquest dilluns també s'ha assimilat Andorra amb l'Alt urgell. Dijous el govern va anunciar el pas a confinament comarcal, però no va ser fins divendres a la nit, que va comunicar la unificació en termes de mobilitat de la comarca alt urgellenca i el Principat.

Amb la represa de la normalitat transfronterera, veïns de la Seu d'Urgell han aprofitat per desplaçar-se al Principat per comprar aliments i també omplir el dipòsit de benzina.

L'assimilació dels territoris no ha comportat un augment de trànsit a primera hora del matí.

El govern va decretar un confinament municipal ara fa un mes, a conseqüència de l'increment de casos de covid detectats durant les vacances de Nadal. Tot i la flexibilització de les mesures, les autoritats recorden que cal restringir els desplaçaments al màxim.

Parlen al vídeo: PERE RODRÍGUEZ, RESIDENT D’ANDORRA - ANDREU SABARICH, VEÍ DE LA SEU D'URGELL