L'ajuntament de Bellver ha posat en marxa un pla de xoc per fer front als efectes econòmics de la covid-19. Es tracta de la campanya “Reactivem Bellver”, un seguit de mesures que busquen això, estar al costat dels veïns i veïnes del municipi durant aquests temps complicats. En total s'establiran cinc accions concretes, dues de les quals donen suport a la restauració, als hotels i locals d'oci nocturn. Rebran un ajut directe de 300 euros si presenten despeses fetes en algun establiment de Bellver, no només d'alimentació.

Una altra mesura dirigida directament al sector de la restauració és la bonificació de cinc euros que rebran per cada client que consumeixi un menú al seu establiment. Per posar un exemple, si un restaurant té un menú d'11 euros, a partir del moment que s'adhereixi a aquesta acció el podrà oferir a 6 euros, ja que els altres cinc els rebrà de l'ajuntament. L'equip de govern, vol així, animar a obrir els molts establiments que continuen tancats i reactivar el sector, molt afectat per les restriccions. I de retruc, també, l'economia local.

Des de l'ajuntament calculen que hi ha una trentena de bars, restaurants i locals d'oci nocturn a Bellver, dels quals actualment només obren tres o quatre.

Dins el mateix pla de xoc també hi ha la promoció de l'ocupació amb quatre contractes temporals de sis mesos per a la brigada municipal, la creació de dos habitatges de titularitat municipal a lloguer social i l'ampliació de l'atenció de Serveis Socials.

Parlen al vídeo: ANDREU FALOMÍ, TINENT D'ALCALDE BELLVER DE CERDANYA