Encara no fa un any que els joves que formen part del projecte Avenir van arribar al Pallars Jussà i dels 10 ja n’hi ha 3 que han trobat feina i els altres estan formant-se en diferents sortides laborals. És el cas de l’Ahmed, que està realitzant les pràctiques d’electricista en una empresa de Tremp.

Alguns dels joves estudien cicles formatius a l’Institut de Tremp i altres han optat per la formació que ofereix Reintegra específica per a ells.

El projecte Avenir és un pla pilot per fomentar l’acollida i la inclusió social de joves emigrats sols. Aquests joves viuen en diferents pisos de Tremp i compten amb un tutoratge de la mà d’AlbaJussà.

Tot i que el Covid-19 els ho ha posat més difícil, el projecte ja dona els seus fruits i tots estan seguint un itinerari laboral o educatiu i s’integren a la vida social del poble a través de la participació en activitats i entitats. Mentre treballen, estudien o fan pràctiques.

Alguns juguen a futbol al club de Tremp i s’estan traient el carnet de conduir.

Parlen al vídeo: AHMED CHABOU, JOVE DEL PROJECTE AVENIR - NÚRIA MORENO, PROSPECTORA DE REINTEGRA - MIREIA BADIA, SUBDIRECTORA PILS ALBA JUSSÀ - ZAID MELLAL, JOVE DEL PROJECTE AVENIR