El departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del servei públic d'Ocupació de Catalunya, destinarà una partida de 662.000 euros a polítiques actives d'ocupació a les comarques de Cerdanya i Ripollès. Amb aquests recursos addicionals el Govern vol ajudar a fer front a l'impacte econòmic que va tenir el tancament perimetral d'aquestes comarques durant les festes de Nadal per frenar la covid-19. Concretament, el Consell Comarcal de Cerdanya rebrà 280.500 euros i el del Ripollès, 382.000 euros.

L'anunci l'ha fet el conseller Chakir el Homrani a Puigcerdà, després de la reunió que ha mantingut amb la presidenta del Consell Comarcal cerdà Roser Bombardó i el vicepresident del Consell Comarcal del Ripollès, Ramon Roqué. Homrani ha explicat que els ajuts són els mateixos que es van planificar després dels confinaments de la Conca d'Òdena, el Baix Segre i la ciutat de Lleida.

Aquests diners serviran per fomentar l'ocupació i ajudar el teixit productiu, a través de plans específics de recuperació que implantaran els mateixos ens comarcals amb l'acompanyament del SOC.

Des dels consells comarcals han rebut amb satisfacció l'anunci dels ajuts i celebren que es puguin liderar des del territori.

El conseller ha donat alguns exemples de projectes que podrien rebre finançament amb aquesta partida, com ara l'impuls de plans d'ocupació per a persones a l'atur, formació en àmbits específics, o d'altres encarats a la digitalització o de suport a determinats sectors.

Els consells comarcals de les dues comarques disposaran dels fons a l'abril i, a partir de llavors, tindran un any per posar en marxa les actuacions que considerin més necessàries per recuperar l'activitat econòmica.

En total, la inversió del SOC en polítiques actives d'ocupació l'any 2020 a Cerdanya va representar un total de 408.000 euros i al Ripollès prop d'1,350.000 euros.

Parlen al vídeo: CHAKIR EL HOMRANI, CONSELLER TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMÍLIES - ROSER BOMBARDÓ, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL CERDANYA - RAMON ROQUÉ, VICEPRESIDENT CONSELL COMARCAL RIPOLLÈS