La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha fet aquest divendres una visita institucional a Cerdanya. Ha estat rebuda a l'ajuntament d'Alp per l'alcalde Carlos Adserà i la resta de l'equip de govern, on ha pogut recollir les demandes del territori. Budó ha signat el llibre d'honor i posteriorment ha visitat el nucli urbà d'Alp, alguns dels seus comerços i també les obres de rehabilitació del teatre del Casino.

Posteriorment, la consellera s'ha desplaçat fins l'estació de la Molina on s'ha reunit amb representants del sector de l'esquí, tant escoles com responsables de les instal·lacions. El sector li ha fet arribar la situació que estan patint perquè, tot i tenir les pistes obertes des de mitjans de desembre, l'afluència d'esquiadors ha estat i continua sent baixa, degut a les restriccions de mobilitat imposades pel Govern per frenar la covid-19. La consellera Budó ha avançat que la Generalitat estudiarà ajuts directes al sector.

També ha parlat de la posada en marxa del programa d'esquí escolar, gràcies al pas a confinament comarcal. La setmana que ve, els primers escolars de 3r i 4t de Cerdanya ja es desplaçaran a pistes. En total faran vuit sessions d'esquí alpí, nòrdic i surf de neu.