La Generalitat ha anunciat aquest dijous que a partir de dilluns 8 de febrer es recuperarà la mobilitat comarcal. La mesura ha estat ben rebuda a l'Alt Pirineu i Aran que, des de fa setmanes, reclamava el pas al confinament comarcal per ser un territori amb poca densitat de població.

La mesura també suposa una mica d'oxigen per a les estacions d'esquí, que a partir de dilluns podran ampliar els seus clients, sempre i quan siguin de la mateixa comarca. A més, es posarà en marxa el programa esport blanc escolar, on hi participen nens i nenes de 3r i 4t de Primària, i les Setmanes Blanques. Són dues activitats que les AMPES i els centres educatius demanaven poder realitzar.

Pel que fa al programa d'esport blanc, es preveu que hi participen uns 2000 alumnes d'una cinquantena d'escoles del Pirineu, els quals realitzen vuit sessions durant el segon trimestre del curs: tres d'esquí nòrdic, tres d'esquí alpí i dues de surf de neu, amb l'objectiu que provin totes les modalitats. Es podrà portar a terme perquè les noves mesures establertes pel govern permeten saltar-se el confinament comarcal si es per realitzar activitats escolars, sempre i quan siguin desplaçaments d'un dia sense pernoctació. Les escoles de fora del Pirineu, en principi, no podran fer l'activitat.
El Govern també ha anunciat altres noves mesures, com ara l'ampliació d'horaris en la restauració. Podran obrir de 7:30 a 10:30h i de 13h a 16:30h.

Parlen al vídeo: ROSER BOMBARDÓ, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL CERDANYA