L'Institut d'Estudis Ceretans ha convocat una nova edició del Cerdà de l'Any, el guardó que reconeix una persona o entitat que ha treballat desinteressadament per a la comarca. S'ha decidit prorrogar fins al 9 de febrer les propostes que poden fer els veïns i veïnes i també els ajuntaments de l'Alta i la Baixa Cerdanya. De moment ja s'han rebut 26 candidats així que, amb aquests dies de més, fàcilment es tornarà a superar la trentena. D'entre totes les propostes, el jurat escollirà els tres finalistes i després s'iniciarà l'últim procés de selecció.

Fins al 18 d'abril, doncs, es podrà votar per correu electrònic qui ha de ser el guanyador d'entre els tres candidats. El vot popular valdrà el 50% i l'altre 50% anirà a càrrec del jurat, que donarà a conèixer qui és el Cerdà de l'Any el 22 d'abril.
Tal com va passar fa un any, l'IEC preveu no poder tampoc celebrar la gala en aquesta edició. L'entitat confia en poder organitzar-la pel juliol o l'octubre, sempre i quan la situació sanitària ho permeti. Serà una gala especial, on s'homenatjaran els guardonats del 2019 i del 2020. Recordem que l'any passat, la guanyadora va ser la mestra i activista Monique Guerrero.
Per altra banda, el concurs de dibuix que l'Institut d'Estudis Ceretans organitza anualment per escollir el cartell del guardó ha comptat amb la participació de 20 escoles, des de Martinet fins a Font Romeu. En total s'hi han presentat 800 dibuixos. La setmana vinent es coneixeran els tres guanyadors i el treball que es convertirà en el cartell del Cerdà de l'Any 2020.

Parlen al vídeo: MARIA TERESA LICCIARDI, MEMBRE INSTITUT ESTUDIS CERETANS