Fa temps que l'ajuntament de Llívia estudia com fer que els conductors respectin el límit de velocitat dins del municipi. Sovint els vehicles que circulen per la N154 ho fan a gran velocitat quan entren a la zona urbana, amb el risc que això comporta. Fa gairebé tres anys el consistori va col·locar càmeres de viodeovigilància a les entrades i sortides, que, en cas d’incidència o robatori, permeten identificar el vehicle. Amb una d'elles també es va col·locar un velocímetre com a mesura dissuasòria. Doncs bé, cap d'aquestes actuacions ha estat efectiva. Per això, l'equip de govern ha decidit instal·lar radars en els dos sentits de la marxa a l'avinguda Catalunya que obligaran els conductors a circular a 40 quilòmetres hores si no volen ser multats.

Segons la normativa que regula la circulació en zones urbanes en vials de doble sentit, la velocitat màxima permesa és de 30 o 40 quilòmetres hora. A més, en el cas d'aquesta carretera secundària que creua Llívia, hi ha un gran volum de trànsit. Des de l'ajuntament calculen que, abans de la pandèmia, hi circulaven uns 8000 vehicles diaris.
L'equip de govern ha fet arribar una carta informativa als veïns i veïnes de Llívia per tal d'informar-los de la instal·lació dels radars que ja estan senyalitzats. Tot i que ja funcionen, començaran a ser efectius el 16 de febrer.

L'import de les sancions serà el que es contempla en la normativa general de trànsit.

Parlen al vídeo: JOSEP RAMON ROTLLAN, REGIDOR AJUNTAMENT LLÍVIA