Durant els darrers dies s'han realitzat els treballs de poda de l'arbrat de carrers, places i zones verdes de Puigcerdà. La campanya, que es fa anualment, respon a la necessitat de mantenir un creixement saludable dels arbres, així com retirar les branques o exemplars que es troben en mal estat. En total s'han podat més de 700 arbres del municipi.

L’ajuntament va adjudicat l'any passat els contractes de jardineria, plantació de flors i poda d’arbrat per als propers 4 anys, més 1 any addicional de possible pròrroga. L’import total d’aquests contractes ascendeix a 371.672,65 € anuals. Concretament, la licitació va establir 4 lots diferenciats.

Així, doncs, les tasques de poda i manteniment de l'arbrat d'aquesta campanya han anat a càrrec d'una empresa privada, excepte una part, que les ha portat a terme el Centre Especial de Treball de la Fundació Tallers de Cerdanya.

Les feines s'han concentrat en diverses zones del municipi, com ara a la plaça de l'Estació, a l'Avinguda Catalunya, a la plaça Portal d'en Calva, a una part del passeig de la Sèquia o al carrer Marina Alta. En aquest darrer vial, a més, a la tardor s'hi van plantar 13 liquidàmbars.

Parlen al vídeo: MARTA RUFIANDIS, REGIDORA MEDI AMBIENT PUIGCERDÀ