Gràcies al programa Joves en pràctiques de Garantia Juvenil, impulsat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Consell Comarcal de Cerdanya ha incorporat un jove que des d'ara farà pràctiques a l'Àrea de Comunicació de l'ens. Es tracta d'un programa on els nois i noies amb formació superior poden fer tasques remunerades en algun àmbit de l'administració pública i també en entitats socials. Això els permet adquirir aptituds i competència que després els pot facilitar la seva incorporació al mercat laboral.

Normalment el programa té lloc d’octubre a abril. Enguany, degut a la pandèmia de la covid19, ha començat a mitjans de desembre i finalitzarà al juny.

Els interessats han de tenir entre 16 i 29 anys, tenir estudis superiors i estar actualment a l’atur. Enguany, per la situació actual, ha crescut el nombre d’interessats en apuntar-s’hi. A Cerdanya es van demanar 12 places, quatre al Consell Comarcal i la resta als ajuntament. Finalment, però, el SOC només n'ha atorgat una.

L’any passat, un total de 8 joves de Cerdanya van participar al programa, el qual és possible
gràcies a una subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya, del Servicio Público de Empleo Estatal i de la Unió Europea.

Parlen al vídeo: NEUS BARALDÉS, TÈCNICA JOVENTUT CC CERDANYA - GERARD COMAS, BENEFICIARI DEL PROGRAMA