La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i Arran han iniciat aquest divendres a l'estació de La Molina la campanya electoral al Pirineu, amb el títol 'El Pirineu es fon'. El debat s'ha centrat en la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern la qual, asseguren, amaga especulació urbanística i suposarà la destrucció del territori per l'impacte mediambiental i social que generarà. A més, consideren que el model actual basat en el turisme 'està caducat.'

Els representants de les formacions han assegurat que el projecte olímpic s'impulsa des de Barcelona i sense tenir en compte el territori. A més, denuncien la falta d'informació que envolta la candidatura.

Des de la CUP han anunciat que, a més de demanar la celebració del referèndum sobre els jocs que va aprovar el Parlament, apostaran per la campanya del 'NO'. Han afegit que austeritat i sostenibilitat són termes incompatibles amb la celebració d'uns JJOO d'hivern.

Els representants de les dues formacions han defensat un model econòmic pel Pirineu que trenqui amb el monocultiu turístic i que garanteixi formació i feines al jovent, per tal que es pugui quedar al territori, desenvolupar la seva carrera professional i accedir a un habitatge digne.

L'acte ha tingut lloc a l'aparcament de Pista Llarga de l'estació cerdana, propietat de Ferrocarrils de la Generalitat, una de les administracions que impulsen el projecte olímpic.

Justament, aquest dijous Arran va difondre a través de les xarxes socials unes imatges on apareixien pintades a la suposada segona residència de Cerdanya del conseller de Territori Damià Calvet. El mateix conseller va negar que fos seva casa i va defensar la celebració dels JJOO.

Parlen al vídeo: ADRIANA LLENA, PORTAVEU ARRAN - BERNAT LAVAQUIOL, REGIDOR CUP LA SEU D'URGELL