Una vuitantena d'alcaldes i alcaldesses, tècnics, representats de l'administració pública i de l'empresariat de la comarca i la resta del Pirineu i l'Aran han participat aquest divendres a la primera Jornada Energètica de Cerdanya, que s'ha celebrat en format virtual. Aquesta primera sessió, amb el títol ‘Transformem el sol al Pirineu – Autoconsum fotovoltaic a Cerdanya’ ha servit per crear un diàleg entre el sector públic i el privat entorn la transició energètica.

Durant la sessió s'ha parlat de la normativa, els costos i els estalvis que suposaria l'autoconsum fotovoltaic. Manel Romero, de la Unió Espanyola Fotovoltaica de Catalunya, ha explicat que utilitzant l'energia solar es pot arribar a aconseguir un estalvi del 70% en la factura. També s'ha parlat de la situació actual a nivell català i de les ajudes i bonificacions que hi ha actualment per encaminar els municipis cap a les energies renovables.

Els ponents han coincidit que la transició cap a aquest tipus d'energies serà un procés llarg que comportarà certa dificultat però que els beneficis seran nombrosos.

La jornada ha comptat amb la col·laboració de l'Institut Català de l'Energia, de l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran, la diputació de Girona i el Departament d'Agricultura Ramaderia Pesca i Alimentació de la Generalitat.

Parlen al vídeo: ROSER BOMBARDÓ, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL CERDANYA