Fritz Ritz, és un suís que va treballar i viure molts anys a la Vall Fosca. Va treballar a la central hidroelèctrica de Capdella i va formar allí la seva família, que és avui en dia pallaresa. Però també va desenvolupar a la Vall que el va acollir una de les seves passions: la fotografia. Les seves captures van des del caire personal, a paisatges, treballs a les centrals hidroelèctriques de Capdella, Molinos, La Plana, fins a fotografies de personatges desconeguts. La família Ritz Escur ha autoritzat a reproduir i difondre públicament una selecció del fons fotogràfic del seu avi a l’Arxiu comarcal del Pallars Jussà, i ara aquesta riquesa en forma d’imatge és a l’abast de tothom.

La seva passió el porta a convertir-se en etnògraf de l'època i ser testimoni de la barreja entre dos cultures, una vall rural del Pirineu i els enginyers europeus.

El Museu de la Central Hidroelèctrica de Capdella va fer exposició “Caçadors de mirades” amb retrats inèdits fets per Ritz a veïns i veïnes de la Vall Fosca que haurien quedat en l'oblit.

Parlen al vídeo: ANNA RITZ, NÉTA DE FRITZ RITZ