El Bisbat d'Urgell i el Museu Diocesà d'Urgell han condemnat públicament l'aparició d'una pintada a la façana de la Catedral de Santa Maria de la Seu d'Urgell.
Des del museu urgellenc han lamentat l'acte vandàlic sofert, i l'han qualificat d'atac contra el patrimoni. Fonts de l'entitat han explicat que és la primera vegada en democràcia que el conjunt catedralici pateix una pintada.
La bretolada es va produir aquest cap de setmana, quan un desconegut va pintar amb esprai negre. El missatge que van escriure és 'No poligomas'. Aquest inici de setmana s'ha netejat la pintura.
Des de l'equipament cultural han recordat que el temple és des de l'any 1931 Bé Cultural d'Interès Nacional. Aquesta distinció és la màxima protecció que es pot atorgar a un element patrimonial. A més, el conjunt catedralici aspira a ser reconegut com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO juntament amb edificis històrics del Principat d'Andorra i el Castell de Foix de França.