El nombre de persones que necessiten fer ús del Banc dels Aliments de Cerdanya, que gestiona el Consell Comarcal, ha crescut arrel de la crisi del coronavirus. A Puigcerdà, s'ha passat dels 700 usuaris al miler, el que representa més d'un 10% de la població del municipi. Entre aquests nous usuaris, hi ha famílies que fins ara subsistien amb ingressos de feines precàries o persones amb negocis relacionats amb l'activitat turística o la restauració, que degut a les restriccions, es troben en una situació de vulnerabilitat.

Les treballadores de Serveis Socials són qui fan una valoració de cada cas per tal d'atorgar aquest tipus d'ajut.

Precisament, per tal de donar un cop de mà i ampliar els estocs, la Xarxa de Suport Mutu de Cerdanya ha organitzat aquest mes una recollida d'aliments, amb punts on deixar els productes a Puigcerdà, Bellver, Alp, Guils i Martinet. En total, s'han recollit 149 kg d'arròs, 157 pots de llegum, o 473 litres de llet.

A més, recentment el Banc dels Aliments també ha rebut una donació de productes de neteja i higiene personal, organitzada per la colla de grallers i geganters d'Alp.

Com cada setmana, ara toca distribuir els productes i preparar els lots. Des de fa poc, el servei s'ha traslladat a l'antiga acadèmia del llac de Puigcerdà. A més, el Consell Comarcal, amb l'ajuda de les brigades de cada ajuntament, fan arribar els aliments a un centenar de veïns i veïnes d'altres municipis.

Parlen al vídeo: ANNA PUIG, RESPONSABLE BANC ALIMENTS CONSELL COMARCAL CERDANYA - SALUT MARQUINA, MEMBRE XARXA SUPORT MUTU CERDANYA - ROGER JUVÉ, MEMBRE XARXA SUPORT MUTU CERDANYA