Cerdanya és una de les comarques catalanes on s'ha notat més la davallada de contractacions. Concretament, el desembre del 2019 es van registrar 1118 nous contractes, mentre que al desembre del 2020 se'n van fer 463. Això vol dir que la contractació anual ha caigut gairebé el 60%. El Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça, per la seva banda, també registren les pitjors xifres. En el primer cas la davallada ha estat de prop del 57% i en el segon del 40%. Mentrestant, l'Alt Urgell és la comarca de l'Alt Pirineu on la davallada ha estat més suau, del 36%. Al conjunt català, durant el desembre la davallada interanual ha estat de gairebé el 22%.

Són dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat que mostren l'impacte laboral de la covid-19. Aquest ha estat especialment notori a les comarques de muntanya, ja que els restriccions per frenar la pandèmia els ha afectat de ple, especialment aquests mesos d'hivern, amb les estacions obertes però amb la impossibilitat d'arribar-hi els clients pel confinament municipal.

En general, la contractació va recular l’any passat a nivells del 2013 per la irrupció de la pandèmia. Durant el 2020, es van signar a tot Catalunya 2,2 milions de contractes, la xifra més baixa en set anys.

Les dades de l’observatori també mostren que les dones han patit més la caiguda de la contractació (-33,9%) que els homes (-32,3%), sobretot per la disminució en la contractació temporal. Per edat, la disminució més acusada l’han patit les persones de menys de 19 anys (-47,6%) i les de 20 a 24 anys (-34,4%).