El Consell Comarcal de Cerdanya ha organitzat per aquest divendres la primera sessió d'energia renovable de la 1a Jornada Energètica a la comarca. Aquesta primera sessió portarà per títol 'Transformem el sol al Pirineu - Autoconsum fotovoltaic a Cerdanya' i es desenvoluparà de forma virtual, de les 10.30 a les 12.15.

L'esdeveniment es dirigeix als ens públics, tècnics i tècniques municipals i empreses sensibles amb el medi ambient i la transició energètica. Tal com han indicat des del Consell Comarcal, la sessió oferirà els coneixements necessaris per poder agilitzar i facilitar la implantació de l'energia fotovoltaica com a nou model energètic.

L'objectiu per als propers anys, és doncs, que les energies renovables vagin guanyant protagonisme, tot aprofitant els recursos que ofereix l'entorn. Per aconseguir-ho, des del Consell Comarcal consideren que cal vertebrar un diàleg publico-privat, per això s'ha convidat a tots els sectors a participar a la jornada de divendres.
Durant la sessió també es donarà informació sobre els marcs jurídics, els costos i estalvis, la situació actual a Catalunya, el paper dels municipis en la promoció de l'autoconsum fotovoltaic o les línies d'ajudes que hi ha habilitades. A més, hi haurà un espai per a conèixer experiències en aquest àmbit.

Aquelles persones que vulguin participar a la jornada, tenen temps fins aquest dimecres per inscriure's.
Aquesta serà la primera sessió de la 1a Jornada Energètica a Cerdanya, però s’estan programant altres sessions. La propera serà el 12 de febrer.

Parlen al vídeo: ELISABETH MARTÍNEZ, AODL ECONOMIA CIRCULAR I VERDA CC CERDANYA