Gairebé tots els residents de la residència sociosanitària de Puigcerdà han rebut aquest dimarts la primera dosi de la vacuna contra la covid-19. Ha estat un dels darrers centres del Pirineu on s'han vacunat els usuaris perquè fins fa poc hi havien casos actius de coronavirus. Des de la Fundació Hospital de Puigcerdà, qui gestiona el centre, han explicat que s'han vacunat 64 dels 69 residents.

A banda dels residents, aquest dimarts també s'han vacunat 85 treballadors i 27 més ho faran aquest divendres. D'aquesta manera, el 90% de la plantilla de la Fundació Hospital de Puigcerdà haurà rebut la vacuna de la covid-19. A més, 49 treballadors de la fundació, que van rebre la primera dosi el passat 8 de gener, rebran la segona aquest divendres.

Com hem dit, el departament de Salut no ha autoritzat la vacunació fins ara, que el centre es troba en situació taronja, el que vol dir que els casos positius de coronavirus estan controlats i aïllats de la resta.

El centre recupera les visites dels familiars, que es fan des de l'exterior de l'edifici per minimitzar el risc de contagi i seguint un estricte protocol de seguretat. Des de la Fundació consideren que, sempre que sigui possible, s'han de mantenir les visites per tots els beneficis que comporten per als avis i àvies.

Parlen al vídeo: DAVID FERNÀNDEZ, GERENT FUNDACIÓ HOSPITAL PUIGCERDÀ