Diputació de Lleida en el darrer ple va aprovar un pressupost de més de 5,6 milions d’euros destinat a l’arranjament de carreteres de la seva propietat de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i el Solsonès durant els propers 3 anys i amb possibilitat de pròrroga. Tot i així, la majoria de vies i accessos d’aquestes comarques són de titularitat municipal, que no tenen dotació econòmica per garantir el seu manteniment. Des de la Diputació s’està treballant en el Pla Zonal per donar-hi una solució.

Complint amb la llei de carreteres actuals, s’està mirant quines vies són susceptibles de ser traspassades a ens supramunicipals. Actualment la redacció del Pla Zonal està en període de licitació. Mentrestant, per ajudar al manteniment d’aquestes carreteres, Diputació tornarà a treure una línia de subvencions.

Pel que fa al pressupost global de tota la demarcació que s’ha aprovat per l’arranjament de carreteres de Diputació és de 12 milions d’euros, un 4% més respecte a l'última adjudicació.

Parlen al vídeo: MARC BARÓ, DIPUTAT DE SERVEIS TÈCNICS