L'Associació de Mares i Pares (AMPA) dels alumnes de l'INS Pere Borrell de Puigcerdà demana que els seus fills puguin canviar de municipi fer la Setmana Blanca com fan cada any. El confinament municipal per frenar els contagis de covid-19 ha fet que, per ara, aquesta activitat s'hagi suspès a tots els centres educatius catalans. De fet, a Cerdanya, només l'escola d'Alp ha pogut fer Setmana Blanca, ja que els alumnes no han hagut de canviar de municipi per arribar a les pistes de la Molina i Masella. La resta de centres han ajornat l'activitat per més endavant, a l'espera de veure si es passa al confinament comarcal.

Des de l'AMPA de l'Institut de Puigcerdà han deixat clar que la Setmana Blanca no és un luxe, si no que forma part del programa escolar. A més, han remarcat el baix risc que comporten aquests dies blancs a l'aire lliure, ja que es mantindrien grups bombolla i es seguirien les mateixes mesures que a l'aula.

A més, l'associació de Mares i Pares recorda que el centre aglutina estudiants de tota la comarca, que cada dia es desplacen des dels seus municipis fins a Puigcerdà, molts en transport escolar. Per tant, qualifica la situació d'un 'contrasentit'.

El centre de secundària tenia previst fer la Setmana Blanca de l'1 al 5 de febrer i, de moment, l'han ajornat per més endavant.

L'AMPA de l'institut de Puigcerdà ha recollit la seva demanda en un comunicat, que ha fet circular a través de les xarxes socials i ha fet arribar als mitjans de comunicació. En poques hores, s'hi han adherit altres centres educatius de la comarca.

La direcció de l'INS Pere Borrell també comparteix la posició dels pares i mares de l'alumnat i ja ha fet arribar la demanda al departament d'Educació.

Parlen al vídeo: ROSER FABRA, PRESIDENTA AMPA INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ