La residència sociosanitària de Puigcerdà ha passat de ser un centre verd a centre taronja. Arrel del brot de covid-19 detectat fa unes setmanes, el departament de Salut l'ha classificat d'aquest color, el que significa que hi ha casos però que aquests es troben en fase d'estabilització. Des de la Fundació Hospital de Puigcerdà han informat a aquest mitjà que actualment hi ha 4 usuaris positius de covid a la residència i sis treballadors afectats, els quals es troben aïllats als seus domicilis. A més, també hi ha altres treballador que estan confinats per haver estat en contacte amb els positius.

Per gestionar el brot, s'ha establert circuits independents i s'han aïllat els usuaris amb el virus, com es fa en aquesta situació. De fet, les unitats de convivència continuen en situació verda i, per tant, poden rebre visites dels seus familiars. Això, sí, aquests fan la visita des de l'exterior de l'edifici, per tal de minimitzar el risc de contagi.

Precisament, es preveu que el proper dimarts 26 de gener els usuaris de la residència sociosanitària de Puigcerdà rebin la primera dosi de la vacuna contra la covid-19.

Pel que fa a l'Hospital de Cerdanya, actualment hi ha 6 pacients amb coronavirus ingressats. En total, a la comarca s'ha detectat 1783 casos des de l'inici de la crisi sanitària.

El ric de rebrot ha crescut darrerament, i és de 704,82. La taxa de reproducció del virus és d'1,17, és a dir, que torna a estar en expansió.