Una vintena de distribuïdors de Cerdanya s'han reunit aquest divendres davant l'ajuntament de Puigcerdà per reclamar que se'ls inclogui en els ajuts per pal·liar els efectes de les restriccions per frenar la pandèmia de la covid-19. Es queixen que el Govern no els ha tingut en compte a l'hora de determinar quins sectors es podien acollir a les ajudes i insisteixen que estan tant afectats com la restauració o l'hostaleria.

Amb el tancament de restaurants, bars, hotels, cases rurals i cases de colònies, el gruix de la facturació del sector de la distribució d'aliments i begudes va quedar aturada. Només van poder servir a alguns petits comerços.

Els concentrats ja han fet arribar la seva petició al Govern i esperen obtenir aviat una resposta positiva.

Els distribuïdors cerdans han omplert de furgonetes la plaça de l'ajuntament i després han estat rebuts a la sala de plens per l'alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira.

El sector de la distribució del Ripollès, l'altra comarca afectada pel tancament perimetral durant les vacances de Nadal i Reis, també s'ha concentrat aquest divendres per reclamar ajuts.

Parlen al vídeo: JOAQUIM CAPACÉS, PORTAVEU DISTRIBUÏDORS CERDANYA