Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat la redacció del projecte del Tren dels Cims a la Vall Fosca. Un atractiu turístic que pretén aprofitar l’antic traçat i algunes infraestructures del què havia estat el carrilet de l'estany Gento.
La redacció del projecte està previst que duri uns sis mesos i definirà tècnicament totes les actuacions que serien necessàries per instal·lar una línia de tren turístic que uneixi el Telefèric de Sallent i l'estany Gento amb l'edifici de la Cambra d'Aigües de Capdella.
El carrilet de l'Estany Gento es va construir l'any 1911 i té una llargària de 5 kilòmetres i mig. Actualment està en desús i s'ha transformat en una via excursionista.
Ara, Ferrocarrils amb l'Ajuntament de la Torre de Capdella i PallarsActiu, impulsen el projecte per recuperar el traçat de l'antic carrilet i transformar-lo en una línia de tren turístic.