En aquests terrenys, situats entre Bellver de Cerdanya i Pi, és on es construirà un nou centre de rehabilitació de cavalls, anomenat Equí Salut. Serà un complex d'uns 30.000 metres quadrats dedicat al tractament de cavalls de competició lesionats, malats o d'edat avançada. La impulsora de la iniciativa és l'Olga Ferrer, arquitecta tècnica de professió establerta a la Guingueta d'Ix. Des de sempre li han apassionat els equins i durant anys ha fet competicions de resistència. Fins i tot, ha treballat a Dubai entrenant-los. Ara ha decidit dedicar tots els seus esforços a fer realitat aquest projecte inèdit al país. Ha comprat un terreny i n'ha llogat un altre del costat. Amb l'ajuda dels seus amics ha col·locat els tancats i espera ben aviat poder construir les quadres per acollir una vintena de cavalls.

El servei s'adreçarà a professionals de les curses de cavalls de competició, com els àrabs o angloàrabs. Segons explica la seva impulsora, les estades s'adaptaran a cada cas però almenys haurien de ser de dos o tres mesos per aconseguir bons resultats. A més, remarca que aquest entorn afavoreix la recuperació dels equins que rebran teràpies naturals, ja que pasturaran a l'aire lliure i podran fer passejades per l'entorn.

Ferrer espera poder obtenir el finançament necessari, uns 300.000 euros en total, per poder finalitzar el centre en els propers mesos i, així, rebre els primers cavalls la propera tardor. En funció de la demanda que tingui, es planteja donar feina a dues o tres persones.

Parlen al vídeo: OLGA FERRER, RESPONSABLE EQUÍ SALUT