L’Alt Pirineu i Aran registra unes xifres de l’evolució de la pandèmia de Covid-19 de les més bones de Catalunya. Malgrat tot no es pot abaixar la guàrdia per poder frenar l’expansió de la malaltia.

Pel que fa als centres educatius de l’Alt Pirineu i Aran, actualment hi ha 21 grups confinats. I a hospitalitzacions, a dia d’avui hi ha 20 persones ingressades per Covid-19.
Des de la delegació territorial de l’Alt Pirineu i Aran es remarca que l’equilibri entre la salut i l’economia és complicat. En aquest sentit, s’entén la petició d’aquestes comarques d’un confinament comarcal, però s’explica que la situació epidemiològica no ho permet.

En les últimes dades facilitades de l’Alt Pirineu i Aran el risc de rebrot està situat als 559 punts, mentre que la velocitat de transmissió és de 0,91. L’Alta Ribagorça és la comarca amb el risc de rebrot més baix de la zona, a 57 i la velocitat de transmissió a 0,50, mentre que la Vall d’Aran té el risc de rebrot a 1943 i la velocitat de transmissió a 1,36. I pel que fa als vacunats, ja han rebut la primera dosi 1828 persones, i la segona 216.

Parlen al vídeo: ROSA AMORÓS, DELEGADA DEL GOVERN A L’ALT PIRINEU I ARAN