L'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'Urgell ha registrat aquest dimecres les millors xifres epidemiològiques del que portem d’any. L'índex de risc de rebrot aquests dimecres és de 395. Així mateix, la taxa de reproducció de la malaltia segueix una tendència a la baixa, i dimarts ja es va situar per sota de l'1, aquest dimecres segueix disminuint, i és de 0,73. Al conjunt de l'Alt Urgell també hi ha una millora dels indicadors. El ritme de contagis se situa per sota d'1, s'ha reduït en 0,12 punts i es troba a 0,90. El risc de rebrot a la comarca també disminueix fins a 541.

Una situació sanitària contraposada al conjunt de Catalunya. El nombre d'ingressats als hospitals catalans és de 2.825, trenta-set dels quals ingressats en les últimes hores. També augmenten el nombre de pacients que es troben a l'UCI, aquest dimecres són ja 612 persones. Amb aquesta xifra, s'ha superat el nombre d'ingressats a les UCI per Covid en la 2a onada que van ser 594 persones.

La taxa de reproducció de la malaltia al conjunt de Catalunya és d'1,09 i el risc de rebot de 678. Ambdós indicadors s'han frenat respecte dimarts.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL