Un total de 273 empresaris i autònoms de Puigcerdà ja han cobrat l'ajut de 1000 euros que l'ajuntament els ha donat per pal·liar els efectes de la pandèmia. El consistori ha destinat una partida de 400.000 euros a ajudar empreses i autònoms del municipi que s’han vist afectats per les restriccions, com ara comerciants, restauradors, hotelers, centres d'ensenyament privat, perruqueries i fins a una desena de sectors. La convocatòria es va obrir el passat 2 de desembre i, fins al 23 de desembre que es va tancar el termini, s'han presentat un total de 412 sol·licituds.

Des de l'ajuntament han recordat que no és qui rep el gruix dels tributs vinculats a l'activitat econòmica, sinó que aquests van a parar a l'Estat i a la Generalitat i que, per tant, són ells els que que els correspon l'atorgament d'ajuts extraordinaris. En aquest sentit, el consistori seguirà reclamant més ajudes per a la comarca i per al Pirineu.

L'ajuntament puigcerdanenc també demana a la Generalitat i a l'estat que els ajuts arribin a sectors que, per ara, han quedat fora de les convocatòries i que també pateixen les conseqüències de les restriccions, com ara el del transport de mercaderies.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ