Ja es coneixen els sis projectes seleccionats de la primera convocatòria de finançament col·lectiu anomenada “Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran”. S'ha escollit una proposta per cada comarca, la que ha rebut una major puntuació. Espai Rural la Trumferia de Cerdanya, Boumort indòmit del Pallars Sobirà, Senterada Comestible del Pallars Jussà, Donem Vida al Bosc de l'Alt Urgell, Maduixes Siscarri de l'Alta Ribagorça i Ecocentro Bioleta a la Val d'Aran, han estat els projectes seleccionats. Ara cada candidatura té deu dies hàbils per presentar la documentació acreditativa del compliment dels requisits de la convocatòria. A banda, s'han seleccionat 15 candidatures suplents i se n'han descartat nou.
Aquesta nova campanya de Matchfunding servirà per impulsar projectes amb retorn social al territori de l'Alt Pirineu i l'Aran i que contribueixin a reactivar el seu teixit socioeconòmic. Les administracions complementaran amb un fons públic les aportacions que rebin els 6 projectes seleccionats amb les seves campanyes de crowdfunding a través de la plataforma Goteo.org amb  fins a 4.000€.
La iniciativa està promoguda des dels Consells Comarcals, les Oficines Joves i els serveis de promoció econòmica de les comarques pirinenques. Compta amb el suport de les diputacions i de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran.