El Consell Comarcal de Cerdanya vol fer una reforma integral de dos dels equipaments més utilitzats de l'Àrea de Serveis i Atenció a les Persones, com són la seu de Serveis Socials, situada al carrer Alfons I de Puigcerdà, i el local de Joventut, ubicat a la caseta del costat de l'edifici de l'ens comarcal. Són equipaments que necessiten una posada al dia per redistribuir l'espai i donar, així, un millor servei als usuaris i crear una zona de treball més còmode per al personal.

El cost de l'actuació es de 245.000 euros, dels quals el Consell Comarcal ha obtingut una subvenció del PUOSC de 167.000 euros.
Es preveu que els treballs comencin en els propers dies i finalitzin a la tardor. Mentre durin les obres, s'ha distribuït el personal en cinc espais diferents: a l'antic edifici dels mestres de la plaça del Call, al centre cívic del carrer Raval de les Monges, el Banc d'Aliments s'ha traslladat a l'antiga acadèmia del Parc Schierbeck, les treballadores de l'Oficina Jove aniran al local de Joventut de Puigcerdà de la plaça Regne de Mallorca i el centre neuràlgic de l'Àrea de Serveis i Atenció a les Persones s'ubicarà al nou centre cívic i cultural de cal Fanxico de Bolvir.
Des del Consell Comarcal han admès que el volum de feina en aquestes àrees ha crescut arrel de la pandèmia, sobretot a Serveis Socials, i que caldria reforçar la plantilla per millorar l'atenció als usuaris. Tot i això, per ara no es disposa de pressupost per fer noves contractacions.

Parlen al vídeo: CRISTINA ROTELLÀ, VICEPRESIDENTA 2a CONSELL COMARCAL CERDANYA