L'ajuntament de Puigcerdà ha adjudicat les obres de museïtzació de la sala sis del Museu Cerdà, un espai que es dedicarà a la importància de les comunitats monàstiques de la vila i a explicar com era la vida en un convent de clausura. La sala, situada a la planta menys u, tindrà mobiliari, atrezzo i tecnologia multimèdia, tot per intentar recrear com vivien les monges del convent.

Des del consistori han recordat les tres vocacions que té el Museu Cerdà: ser un lloc on celebrar diferents activitats culturals, albergar exposicions temporals i, sobretot, tenir una col·lecció permanent. Per aconseguir aquest darrer propòsit, l’equip de govern va engegar fa uns anys un projecte de museïtzació de l’espai. Primer es van inaugurar dues sales dedicades a la casa i la família cerdana i properament s’acabarà de museïtzar la sala del costat, que explicarà la història de Puigcerdà. La planta dedicada als convents completarà la museïtzació de l’equipament.

L'adequació de la nova sala suposarà una inversió d'uns 200.000 euros, que es finançaran amb un ajut de 80.000 euros del fons europeus Feder, amb una aportació de la diputació de Girona de100.000 euros i amb 15.000 euros de l'ajuntament.
Des del consistori esperen poder iniciar els treballs en les properes setmanes per tal que a l'estiu ja es pugui visitar.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ