El programa Treball i Formació, que impulsa el Consell Comarcal de Cerdanya, ha permès contractar tres persones majors de 52 anys que es trobaven en situació d'atur de llarga durada. Ha estat una ampliació de la convocatòria habitual per intentar pal·liar els efectes de la covid-19. Es van incorporar al desembre i, durant nou mesos, faran tasques en diferents àrees.

L’ens cerdà ha participat en diverses convocatòries en aquest programa, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat pel Fons Social Europeu.
En la darrera convocatòria es van fer 11 contractacions, de les quals 7 van finalitzar el passat mes de juny i la resta a finals d'any. Des del Consell Comarcal remarquen la importància del programa que, com hem dit, combina feina i formació.

Per altra banda, dins del mateix programa, aquest 2021 s'oferiran dos nous contractes de 12 mesos: un s'inclou en la línia dona i l'altre en la línia de coordinació. Així, la dona contractada farà tasques de recepció a l'ens comarcal, mentre que l'altra persona s'encarregarà de coordinar el programa.
Es preveu que enguany sí que es puguin portar a terme les sessions de formació obligatòria. Aquestes es faran combinant les classes telemàtiques amb les presencials.

Parlen al vídeo: LAIA VENDRELL, COORDINADORA PROGRAMA 'TREBALL I FORMACIÓ'