En els últims dies han millorat els indicadors de covid-19 a Cerdanya, després del tancament perimetral de la comarca durant les festes de Nadal i Reis. A nivell comarcal, el risc de rebrot és aquest dilluns de 479 i, tot i que continua sent alt, és força més baix que els gairebé 3000 punts que es van assolir a mitjans de desembre. La taxa de reproducció de la malaltia també s'ha estabilitzat darrerament, i és de 0,64, lleugerament superior a fa 24 hores. Recordem que si està per sota d'1 vol dir que el virus està en regressió.
Les dades també indiquen que 10 dels 17 municipis cerdans, els menys poblats, tenen el risc de rebrot a 0. Alp amb 743, Llívia 635 i Puigcerdà amb 601 són els tres municipis amb un risc re rebrot més alt.
El total de positius detectats a Cerdanya des de l'inici de la pandèmia és de 1757, dels quals 175 han requerit ingrés a l'hospital cerdà. Aquest dilluns, en aquest centre sanitari i han 9 pacients hospitalitzats. Les defuncions continuen en 22.
A Catalunya ja s'han vacunat unes 140.000 persones contra la covid-19.