Representants de tots els sectors empresarials de Cerdanya s'han reunit aquest dissabte amb l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, per adherir-se al manifest aprovat el 14 de gener per alcaldes, alcaldesses i consells comarcals del Ripollès i de l'Alt Pirineu i l'Aran per demanar al Govern un tractament específic en les mesures per frenar la pandèmia. Entre les diverses peticions, hi ha que la mobilitat sigui comarcal i no municipal en aquest territori amb poca densitat de població o més ajuts per reactivar l'economia d'aquestes comarques estretament lligades amb el turisme.
En un comunicat, la patronal demana també que es recuperi la fórmula de confinaments quirúrgics des de les 6 h del dilluns a les 22h del dijous i de les 22h del dijous a les 6h del dilluns, permetent la permeabilitat entre comarques. A més, s’ha plantejat demanar que es garanteixi la mobilitat per a les activitats esportives i de lleure de les escoles de Catalunya.
A la trobada hi han participat, doncs, les associacions d’Hotels i Allotjaments Turístics, Bars i Restaurants de Cerdanya, Cuina Pirinenca, Comerç de Puigcerdà i el Grup d’Activitats Turístiques de Cerdanya.
Tant l’Ajuntament de Puigcerdà com els empresaris de la comarca han refermat el seu compromís amb el territori, l’economia, el benestar i la salut, demanant a tothom una mobilitat responsable i evitant al màxim la interacció social, alhora que han expressat la importància de la col·laboració publico-privada per consensuar les demandes i reivindicacions del territori envers els governs de la Generalitat i de l’Estat.