La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d'Urgell ha celebrat la festivitat del seu patró. La missa solemne a dos quarts de dotze del migdia a la catedral de Santa Maria d'Urgell ha estat oficiada per l'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives. A causa de la situació sanitària, s'ha repartit el tradicional panet beneït a les tres misses que s'han oficiat diumenge al matí per tal d'evitar possibles aglomeracions de gent. A més, com a mesura higiènica, s'han embolcallat els 600 panets que s'han repartit.

La pandèmia, però no ha permès fer el canvi de banderer, la tradicional calderada ni tampoc els tres tombs.

La Confraria ha volgut mantenir el caràcter solidari amb què va néixer la celebració de la calderada. Per això, faran una donació al projecte Aliments per la Solidaritat, per ajudar famílies de la Seu en situació vulnerable i també a la Marató de TV3.

Sant Antoni és el patró del bestiar, i com mana la tradició els amos han portat a beneir els animals.

Parlen al vídeo: ANTONI MUNTADA, PRESIDENT DE LA CONFRARIA DE SANT ANTONI ABAT