La nova aplicació per a dispositius mòbils, 'La Piriteca', permet conèixer i adquirir diferents productes de proximitat elaborats a Cerdanya i l'Alt Urgell, saber en quins restaurants de la zona els utilitzen i, fins i tot, encarregar menjar per emportar en aquests establiments. La iniciativa, impulsada pel Consorci GAL i els consells comarcals de les dues comarques, té diversos objectius, com ara incentivar l'ús del producte local i enfortir el teixit de les diverses entitats que agrupen als productors agroalimentaris locals amb les del sector de l'hostaleria.

Tot i que inicialment aquesta relació entre productors i restauradors es volia potenciar amb diverses activitats presencials, la pandèmia ha contribuït a generar aquesta eina de promoció conjunta.

Amb poc més d'una setmana en funcionament, 'La Piriteca' ja ha superat les 300 descàrregues. L'aplicació també compta amb una botiga en línia on es poden fer comandes, que després es podran anar a recollir a Puigcerdà, Alp i Bellver de Cerdanya.

A banda de les opcions vinculades a la compra i degustació dels productes, a l'eina també s'ha ideat un espai amb els esdeveniments previstos pels pròxims mesos i un apartat de receptes que es poden elaborar a partir d'aquests aliments.

Com hem dit, la iniciativa s'engloba en el projecte estratègic 'De la Terra al Plat' i està promoguda pel Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, amb la col·laboració amb sis associacions, com la d'Hostaleria de l'Alt Urgell, la d'Hotels i Allotjaments Turístics de Cerdanya, l'Agroalimentària de la Cerdanya i l'Associació Menja't l'Alt Urgell, entre d'altres. L'aplicació també compta amb el finançament del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020, i del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Parlen al vídeo: EVA MÚRCIA, TÈCNICA CONSORCI ALT URGELL-CERDANYA - ABEL SOLÉ, TÈCNIC DINAMITZADOR AGROALIMENTARI CC CERDANYA