La base aèria dels GRAE, Grup d'Actuacions Especials al Pirineu s'establirà a l'aeroport Andorra – la Seu d'Urgell. A més, la infraestructura comptarà amb diversos mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat.
Fins ara l'equip de rescat de muntanya de bombers tenia la seu a l'heliport de Tírvia. La instal·lació del Pallars Sobirà es continuarà utilitzant per a millorar la cobertura territorial.

Els departaments d'Interior i de Territori i Sostenibilitat han signat un conveni de col•laboració amb la qual cosa es garantirà que durant tot l'any hi haurà una unitat de rescat helitransportada a l'Alt Pirineu. Amb l'acord, la infraestructura també comptarà amb avions de vigilància i atac, per a la lluita contra els incendis forestals.

La incorporació d'aquesta base dels GRAE i dels avions de vigilància s'emmarca en la intenció de potenciar el servei de rescats de muntanya i, d'altra banda, reforçar la lluita contra els incendis forestals al Pirineu, que és un dels objectius establerts en el Projecte Bombers 2025.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL